Fakta om bøgetræ

Bøg (Fagus sylvática) | skoven-i-skolen.dk

Et bøgetræ kan blive op til 40 meter højt, men de fleste steder er normalen mellem 25 og 30 meter. Stammediameteren kan blive op til to meter. Bøgetræets form …

Bøg – Træ.dk

Frø og blade indeholder det giftige alkaloid fagain. Løvet er langsomt nedbrydeligt og danner morr på sur bund. Træet kan normalt blive 250 år gammelt. Danmarks …

Bøgen er her i landet en hjemmehørende skyggetræsart art. Den har et lyst ved og bruges ofte i møbelindustrien. I skovene står den som søjlehaller, og kan betegnes som det, mange danskere forbinder med skov.

Bøg – Miljøstyrelsen

Bøg

Knopperne er indtil 2 cm lange, smalle, spidse og sidder i 2 rækker. Blade og blomsterstilke er silkehårede som unge, som ældre helt eller næsten glatte.

Almindelig bøg – Wikipedia, den frie encyklopædi

29. feb. 2020 — Bøgetræet kom til Danmark i bondestenalderen, og har siden indtaget landskabet, … Filed in: bøgetræ, danmarks træer, fakta om træer.

Bøg – Naturporten

Bøgetræet er det mest almindelige løvtræ i Danmark og er udbredt over hele landet. Det er et knap så hårdt, men stærkt træ, som bliver helt op til 40 meter højt …

bøg – Naturhistorisk Museum

Den fritstående bøg, som får lov til at vokse uden indgreb, bliver stor med en bred, kuplet krone og … Masser af fede fakta, perfekt til biologi rapport.

Bøg (Fagus sylvatica) – Naturbasen

Læs om Bøg i Naturbasen – Danmarks Nationale Artsportal. Her er billeder, udbredelseskort, observationer, levesteder, rødliste og meget mere.

Træer i skoven #2 – Bøgetræet – Naturfolk.dk

Træer i skoven #2 – Bøgetræet— Naturfolk.dk

I denne serie af små artikler introduceret vi de forskellige træer som vi omgiver os med i Danmark. Vi bor i en bøgeskov, og derfor var det oplagt introducere de store kæmper, som hvert forår skinner lysegrønt i dalen, hvor vi bor.  Bøgetræet kom til Danmark i bondestenalderen, og har siden indtaget landskabet, hvor de

Træsorten bøg – fakta og information omkring … – MIFApladen

Træsorten bøg – fakta og information omkring bøg hos MIFApladen

Overfladen på en bøg er regelmæssig i lyse og beige farver. Bøgetræet har tydelige rød/brune åreaftegninger. Få mere viden og fakta omkring bøg her.

Bøg – Fagus sylvatica – haveABC

Keywords: fakta om bøgetræ, bøgetræ fakta