Værd at vide om oliven

Elsker du oliven, bør du læse med videre her. Selvom du spiser oliven hver dag eller flere gange om ugen, er det ikke sikkert, at du ved særlig meget om denne frugt. Så hvis du ønsker at opnå mere viden om oliven, finder du fire spændende facts her. Det kan endda være, at disse facts vil give dig lysten til at smage på oliven, hvis du ikke har prøvet det før.

Oliven er lidt ligesom druer

Når det kommer til oliven, så findes der flere sorter. Men i forhold til klimaet er oliven rent faktisk en smule ligesom druer. Det er nemlig klimaet, der former både druens og olivens karakteristiske smag. Desuden kan nogle oliven kun blive dyrket i meget bestemte områder.

Der findes mange forskellige sorter af oliven

Der findes utroligt mange forskellige sorter af oliven. Traditionelt set er oliven en middelhavsafgrøde. Størstedelen af sorterne findes i Grækenland, Spanien, Frankrig og Italien. Derudover kan oliven trives i specifikke dele af Sydamerika, Nordamerika og Nordafrika.

Du kan ikke spise rå oliven

Hvis du ser et oliventræ, kan det være, at du vil blive fristet til at plukke oliven og spise dem. Men det er ikke en god idé. Rå oliven er uspiselige, så det vil ikke være en fornøjelse for dig. Inden du kan spise oliven, bliver de konserveret i olie, vand og saltlage i flere måneder.

Oliven har et højt indhold af E-vitamin

Sidst men ikke mindst har oliven et højt indhold af E-vitamin. E-vitamin kommer med flere fordele. Det kan blandt andet være med til at forebygge hjertesygdomme og forbedre den kognitive funktion.